ms.detector.media
MediaSapiens
technology.nasa.gov
18.10.2019 14:02
Маск хоче запустити на орбіту ще 30 тис. супутників
Маск хоче запустити на орбіту ще 30 тис. супутників
Компанія SpaceX Ілона Маска подала запит до Міжнародного союзу електрозв'язку на отримання дозволу для виведення на орбіту 30 тисяч супутників Starlink додатково до вже запланованих 12 тисяч.

Як пише видання Spacenews, компанія SpaceX має намір відправити ще 30 тисяч супутників Starlink на низьку навколоземну орбіту (ННО) в найближчі роки.

За інформацією видання, у Міжнародний союз електрозв'язку були сумарно спрямовані 20 запитів від імені SpaceX, в кожному з яких йдеться про 1500 супутників Starlink.

Крім того, в документах розкриваються деякі технічні характеристики (наприклад, використання частот) апаратів, але не вказується, коли компанія сподівається запустити супутники. Зазначається, що супутники будуть працювати на низькій орбіті Землі на висоті від 328 до 580 кілометрів.

Якщо заявки будуть схвалені, SpaceX матиме сім років на запуск принаймні одного супутника. Потім цей апарат повинен буде працювати на зазначених частотах протягом 90 днів.

Нагадаємо, в кінці травня компанія Ілона Маска SpaceX успішно вивела на орбіту перші 60 супутників, які роздаватимуть інтернет в рамках масштабного проекту Starlink. Компанія отримала дозвіл у Федеральної комісії зі зв’язку США на відправку більше 12 тис. супутників.

Найбільшим конкурентом SpaceX є Amazon, яка збирається запустити понад 3 тисячі супутників для глобального інтернету Project Kuiper. У липні минулого року про намір запустити 1 супутник повідомила Facebook.

ms.detector.media