ms.detector.media
MediaSapiens
РИА «Новости».
15.10.2019 12:55
У Мінську затримали співробітницю «фабрики тролів» у справі про втручання у вибори США
У Мінську затримали співробітницю «фабрики тролів» у справі про втручання у вибори США
Анна Богачова вже довгий час перебуває у санкційному списку Вашингтона. За версією Вашингтона, Богачова літала в США заради збору даних для операцій, що планувалися. При цьому вона заявляла неправдиву мету поїздки.

Співробітницю «Агентства інтернет-досліджень», яке деякі ЗМІ називають «фабрикою тролів», Анну Богачову затримали у Мінську в рамках справи про втручання Росії у вибори США.

Про це пише РИА «Новости».

Повідомляється, що Богачова з 2018 року перебуває у американському санкційному списку. У американському мін'юсті стверджують, що вона працювала в «Агентстві інтернет-досліджень» з квітня по липень 2014 року, де керувала проектом з аналізу даних.

За версією Вашингтона, Богачова літала в США заради збору даних для операцій, що планувалися. При цьому вона заявляла неправдиву мету поїздки. У неї знаходили камери, телефони та SIM-карти. Там також кажуть, що Анна Богачова нібито зупинялася як мінімум у дев'яти штатах (від Каліфорнії до Нью-Йорка) з 4 по 26 червня 2014 року.

США звинувачують «Агентство інтернет-досліджень» у втручанні в вибори президента в 2016 році. Як вважають у Вашингтоні, агентство фінансує бізнесмен Євген Пригожин, якого також пов'язують з приватною військовою компанією «Вагнер».

Нагадаємо, раніше у Сенаті США заявили про зростання російської пропаганди після виборів 2016 року.

Також українська Кіберполіція викрила масштабний сервіс зі створення ботоферм.

ms.detector.media