ms.detector.media
MediaSapiens
tjournal
10.10.2019 15:44
Чоловік напав на синагогу в Німеччині і півгодини транслював стрілянину у Twitch
Чоловік напав на синагогу в Німеччині і півгодини транслював стрілянину у Twitch
Трансляція тривала на онлайн-платформі 35 хвилин, поки її не заблокували.

Як пише BBC, до припинення трансляції на Twitch, її подивилися більше 2 тис. користувачів.

«Наше розслідування свідчить про те, що люди координували та поширювали відео в інтернеті за допомогою інших служб обміну повідомленнями», — заявляє Twitch.

Атака відбулася у середу о 12:00 у місті Галле, що у східній Німеччні. На відео чоловік каже антисемітські коментарі перед тим, як поїхати до синагоги і влаштувати там стрілянину. У цей час там 50 прихожан відзначали головне єврейське свято Йом-Кіпур.

Після того, як він не зміг потрапити всередину, чоловік убив двох людей на вулиці.

Twitch заявила, що має «політику нульової толерантності до насильницької поведінки». Компанія повідомляє, що акаунт, який транслював атаку в прямому ефірі, був створений за два місяці до інциденту. Раніше він намагався здійснити трансляцію лише один раз.

We’re continuing to investigate the Halle event and would like to share what we’ve uncovered. The account owner streamed this horrific act live on Twitch for 35 minutes, during which time it was viewed by approximately five people.

— Twitch (@Twitch) October 9, 2019

Видання Spiegel з'ясувало, що стрілянину відкрив 27-річний німець з Саксонії-Анхальт на ім'я Стефан. Сусіди розповіли, що він був самітником. У виданні назвали його праворадикальним.

Нагадаємо, раніше подібний випадок стався у Новій Зеландії.  15 березня 28-річний австралієць Брентон Таррант (Branton Tarrant) разом зі спільниками влаштували масовий розстріл у двох мечетях міста Крайстчерч. Відео нападу на одну з них транслювалося у Facebook. Компанія заявила, що видалила 1,5 млн роликів стрілянини.

ms.detector.media