ms.detector.media
MediaSapiens
РБК
09.10.2019 13:38
У Росії зареєстрували законопроєкт про блокування користувачів e-mail і месенджерів
У Росії зареєстрували законопроєкт про блокування користувачів e-mail і месенджерів
У російській Держдумі зареєстрували законопроєкт, яким пропонується блокувати користувачів електронної пошти і месенджерів, які поширюють заборонену інформацію.

Як повідомляє російська редакція «Радіо Свобода», якщо цей закон приймуть, то власників сервісів зобов’яжуть блокувати користувачів. У разі невиконання закону їм загрожуватиме штраф до 1 мільйона рублів (близько 380 тис. грн).

Один з авторів законопроєкту, глава комітету Ради Федерації з конституційного законодавства Андрій Клішас, заявив, що документ є уточненою редакцією внесеного раніше закону про ідентифікацію користувачів e-mail, який був відкликаний з Держдуми.

«На практиці виявилося, що доцільно повністю блокувати користувача, а не окремі повідомлення, які він відправляє», — пояснив чиновник.

Андрій Клішас очолив комітет Ради Федерації з конституційного законодавства в травні 2012 року, після обрання Путіна президентом Росії на третій термін. З того часу, зокрема, став автором законів про посилення покарання за порушення правил проведення мітингів, про введення відповідальності за образу влади, «фейкові новини» і про автономний інтернет.

Як повідомляв «Детектор медіа», у Росії створюють аналог Вікіпедії на основі «Великої російської енциклопедії». Вартість проекту складе майже 2 млрд рублів ($31 млн).

 

ms.detector.media