ms.detector.media
MediaSapiens
InsideHook
08.10.2019 18:00
Google розглядає можливість придбання сервісу обміну відео для конкуренції з TikTok
Google розглядає можливість придбання сервісу обміну відео для конкуренції з TikTok
Google оцінює можливість придбання додатку для обміну відео — Firework, щоб скласти конкуренцію китайському TikTok, що користується великою популярністю серед підлітків.

Як повідомляє Wall Street Journal, стартап Firework на початку цього року оцінювали стартап у понад 100 мільйонів доларів. Додаток дозволяє користувачам обмінюватися 30-секундними відеороликами та спрямований на створення вірусного контенту.

Аудиторія Firework, як зазначається, є старшою, ніж в основному підліткова база користувачів китайського конкурента. Наразі китайська платформа має понад 1 млрд користувачів, при тому, що її було запущено всього три роки тому. Оцінка компанії перевищила $ 75 млрд. 

За даними джерел WSJ, переговори між Google і Firework зараз перебувають на ранній стадії. Сторони поки що не обговорювали вартість угоди. Крім того, Google може відмовитися від покупки Firework і знайти іншого партнера. 

Раніше «Детектор медіа», повідомляв про те, що про конкуренцію з TikTok на закритій зустрічі зі співробітниками говорив керівник Facebook Марк Цукерберг. 

 

ms.detector.media