ms.detector.media
MediaSapiens
unsplash.com
08.10.2019 10:55
«Цифрове благополуччя» користувачів стає новим стандартом для Android-смартфонів — ЗМІ
«Цифрове благополуччя» користувачів стає новим стандартом для Android-смартфонів — ЗМІ
Google представила нові вимоги для виробників Android-девайсів, які необхідні для користування сервісами компанії. Документ отримало видання XDA Developers.

Як пише XDA Developers, однією з таких вимог є впровадження режиму «цифрового благополуччя» (Digital Wellbeing) і батьківського контролю (Family Link). Вони були представлені у Android 9 Pie.

Режим «цифрового благополуччя» передбачає можливість моніторингу використання різних додатків (screen time), кількості їхнього запуску за день (times opened), контролю сповіщень від кожного додатка (notifications received). Ви можете встановити таймер для додатків, щоб обмежити щоденне використання, а також можна змінювати кольорову гамму екрана, щоб зменшити втому очей. Окрім цього, функція Family Link спрощує контроль батьків за девайсами дітей.

Згідно документу, виробники гаджетів повинні впровадити ці функції у нові телефони та планшети, які працюють під операційним системами Android 9 чи Android 10. Отримати ці функції повинні і ті гаджети, які оновлювалися після 3 вересня 2019 року.

У документі також йдеться, що Google, ймовірно, прийме аналогічні рішення від виробників, якщо вони дублюватимуть можливості її режимів Digital Wellbeing та Family Link.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» публікував поради від психологів щодо використання смартфонів та месенджерів.

ms.detector.media