ms.detector.media
MediaSapiens
Travel Wire News
07.10.2019 12:06
У Китаї зобов’яжуть громадян сканувати обличчя для отримання SIM-карти
У Китаї зобов’яжуть громадян сканувати обличчя для отримання SIM-карти
Міністерство промисловості та інформаційних технологій Китаю зобов'яже мобільних операторів з 1 грудня проводити сканування облич клієнтів перед видачею SIM-карт.

Як пише Quartz, про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства промисловості та інформаційних технологій країни. Китайські чиновники аргументують таке рішення необхідністю захисту прав та інтересів громадян у кіберпросторі. 

Також влада Китаю заборонила передавати іншим людям свій номер телефону та порекомендувала громадянам перевіряти, чи зареєстровані на їхні імена якісь номери без згоди.

«У більшості країн для підписання контракту для отримання SIM-карти потрібне посвідчення особи, але вимога щодо розпізнавання облич, напевно впроваджується вперше», — зазначили у виданні.

Нові правила стосуються оновлення китайської системи реєстрації персональних даних для користувачів мобільних телефонів, яку запустили у 2013 році. Вона вимагає, щоб люди перевірили дані зі своїх документів та фотографії, які зробили під час оформлення нової SIM-карти.

Раніше «Детектор медіа», повідомляв про те, що у Китаї запустили цензурований пошуковик. А нещодавно в країні заблокували найбільший веб-сервіс для програмістів — GitHub.

 

ms.detector.media