ms.detector.media
MediaSapiens
02.10.2019 16:16
У Google Maps з’явиться режим інкогніто, а YouTube видалятиме історію автоматично
У Google Maps з’явиться режим інкогніто, а YouTube видалятиме історію автоматично
Компанія Google оновлює налаштування конфіденційності у картах, YouTube та асистенті.

Як пише Ерік Міралія (Eric Miraglia), директор з управління продуктами у Google, до кінця місяця на Android у гугл-картах з’явиться режим інкогніто. Згодом така опція також має з’явитися на IOS.

«Режим анонімного перегляду був одним з найпопулярніших засобів захисту конфіденційності з часу його запуску у Chrome 2008-го року. Ми додали його на YouTube на початку цього року, а тепер поширюємо його і на карти», — пише він.

Коли ви увімкнете такий режим у Google Maps, історія ваших місць чи пошуків не буде зберігатися у вашому акаунті. Увімкнути його можна буде, натиснувши на фото профайлу.

Крім того, на відеоплатформі YouTube з’явиться функція автовидалення історії. Можна буде задати час, скільки буде заберігатися історія ваших переглядів: 3 місяці, 18 місяців чи поки ви не видалите її самі.

Також Google спростив доступ користувачів до даних, які збирає про них асистент (Google Assistant). По-перше, тепер він відповість вам детально на запит «Ей, Гугл, як ти оберігаєш мої дані?». Також голосовими командами можна тепер видалити ці дані. Такі функції будуть працювати автоматично, їх не потрібно вмикати. Наступного тижня вони працюватимуть для англійської мови, а для інших — у листопаді.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав, що у гугл-картах з’являться альтернативні маршрути з таксі та велосипедами.

ms.detector.media