ms.detector.media
MediaSapiens
smedia2.intoday.in
02.10.2019 12:02
WSJ опублікувало подробиці про новий розділ «Новини» у Facebook
WSJ опублікувало подробиці про новий розділ «Новини» у Facebook
Facebook платитиме не всім ЗМІ, чиї новини розміщуватимуть у новому розділі.

Wall Street Journal з посиланням на власні джерела повідомляє, що компанія Facebook не планує платити усім ЗМІ за розміщення їхнього контенту у розділі «Новини». Хоча цей розділ міститиме контент від близько 200 медіа.

Джерело WSJ розповіло, що принцип оплати за контент буде подібний до розділу Watch, який вже існує на онлайн-платформі. Там є відео, за які Facebook платить (зазвичай це ексклюзивний контент для соціальної мережі. — Ред.), але є й ті, які там публікуються без оплати.

«Беручи до уваги компанії, які володіють кількома виданнями, Facebook буде платити приблизно чверті організацій, що будуть задіяні при запуску нового вікна», — пише WSJ.

Facebook все ще веде переговори з кількома великими видавцями, і в більшості випадків розмови зосереджуються на тому, скільки їхнього контенту буде дозволено розміщувати на вкладці «Новини». Facebook хоче, щоб усі новини можна було брати у цю вкладку, але деякі видання планують обмежити кількість.

Медіа пише, що з Facebook нині веде бесіди з Dow Jones & Co, видавець Wall Street Journal, а також Washington Post, New York Times, Business Insider, BuzzFeed, HuffPost та Philadelphia Inquirer.

Згідно інформації WSJ, Facebook пропонує такий діапазон виплат для ЗМІ: до 3 мільйонів доларів на рік для загальнонаціональних видань і до декількох сотень тисяч доларів для регіональних видань. Угоди укладатимуть на три роки.

Крім того, згодом ІТ-гігант планує розширити кількість видань, які будуть включені у цю програму. Все буде залежати від розвитку проєкту.

Раніше «Детектор медіа» писав, що представники Facebook заявили про готовність надати ЗМІ можливість самостійно вибрати, як розміщувати матеріали — безпосередньо в соцмережі або тільки заголовки з посиланнями на сайт видання.

ms.detector.media