ms.detector.media
MediaSapiens
lequotidiendelart
30.09.2019 17:28
У Парижі звільнили президента мистецької асоціації, який у Facebook побажав смерті Ґреті Тунберґ
У Парижі звільнили президента мистецької асоціації, який у Facebook побажав смерті Ґреті Тунберґ
З посади звільнено президента асоціації «Друзі Палацу Токіо» Бернара Шенбо (Bernard Chenebault). Це група любителів мистецтва, колекціонерів та меценатів при музеї сучасного мистецтва «Палац Токіо» в Парижі.

Як пише ArtForum, директорка музею «Палац Токіо» Емма Лавінь (Emma Lavigne) звільнила Бернара Шенбо після його коментарів у Facebook на адресу 16-річної екоактивістки Ґрети Тунберґ (Greta Thunberg). 

«Я не глухий і не ідіот, я чую, що всі десятиліттями кричать. Але форма цього нового виступу додає ненависті в нашому і до того збудженому суспільстві. Її треба застрелити… Сподіваюсь якийсь дивак її застрелить», — так Бернар Шенбо прокоментував пост зі статтею про Тунберґ, але потім видалив свої слова. Скриншоти зберіг та виклав користувач David Dba.

Опісля «Палац Токіо» написав у Twitter, що засуджує ці слова Шенбо і «відмежовується від такої позиції, яка є виключно персональною і не має нічого спільного з “Палацом Токіо” чи “Друзями Палацу Токіо”».

Le Parisien повідомляє, що сам Бернар Шенбо вибачився за свої дописи, назвавши їх «абсолютно невідповідними». Він написав, що не бажав смерті Ґреті Тунберґ, заявивши: його слова у «цій фейсбук-грі повністю розійшлися з його думками і реальними намірами».

Раніше «Детектор медіа» писав, що юні захисниці клімату стикаються з масштабним цькуванням в інтернеті. Вони щодня мають справу із образами, ймовірно скоординованими публічними нападами, моторошними приватними повідомленнями, публікацією їхньої приватної інформації, зламом акаунтів та погрозами смерті.

Нагадаємо, шведка Ґрета Тунберґ заснувала «Шкільний страйк за клімат». Кожну п'ятницю замість школи вона виходила на вулицю з плакатом, намагаючись привернути увагу до проблеми зміни клімату. У Фейсбук на неї підписані понад 1 млн користувачів.

ms.detector.media