ms.detector.media
MediaSapiens
bbci.co.uk
27.09.2019 11:09
Юні захисниці клімату стикаються з масштабним цькуванням в соцмережах — BuzzFeed
Юні захисниці клімату стикаються з масштабним цькуванням в соцмережах — BuzzFeed
Видання BuzzFeed пише, що юних екоактивісток атакують в мережі тролі та боти.

BuzzFeed провела серію інтерв’ю з екоактивістами та їхніми батьками. Медіа зазначає, що підлітки щодня мають справу із образами, ймовірно скоординованими публічними нападами, моторошними приватними повідомленнями, публікацією їхньої приватної інформації, зламом акаунтів та погрозами смерті.

Приміром, коли 11-річна Лілі Плат (Lilly Platt) з Нідерландів опублікувала відео про проблем вирубки лісу у Бразилії, інтернет-тролі почали масово спамити її стрічку порнографією.

«Зараз молоді екоактивістки, як Ліллі, щорічно ведуть все більш глобальний рух для привернення уваги до кліматичної кризи. Вони підштовхнули приблизно 4 мільйони людей на семи континентах 20 вересня піти з роботи та школи — і їх за це атакують», — пише BuzzFeed.

Найбільшою ціллю для атак нині є 16-річна Ґрета Тунберґ (Greta Thunberg) зі Швеції. Ті, хто заперечує зміни клімату, праві медіа та політичні діячі —найголовніші фігури, які фіксують все: від її плетеного волосся до її синдрому Аспергера і мотивації її страйків.

Крім того, аналітики з організації Bot Sentinel виявили більше 5 тисяч твітів про Ґрету Тунберґ, які, ймовірно, були створені ботами.

«Такі онлайн-атаки здійснють як звичайні акаунти, так і боти з тролями. І якщо соціальні мережі наймолодших активістів ще моніторяться батьками, то для підлітків вже немає ніяких фільтрів», — зазначає медіа.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав, що український проєкт TrollessUA виявив за два місяці більше тисячі тролів у Facebook.

ms.detector.media