ms.detector.media
MediaSapiens
ТАСС
24.09.2019 17:26
Російські пропагандисти зібралися боротися з фейковими новинами
Російські пропагандисти зібралися боротися з фейковими новинами
Ідею створення списку сайтів з фейковими новинами підтримав відомий російський пропагандист Володимир Соловйов, який сам розповсюджував фейки. Зокрема, і про Україну.

Роскомнагляд готовий розмістити на своєму сайті перелік сайтів-розповсюджувачів фейкових новин. До нього увійдуть як інтернет-видання, так і інтернет-спільноти та навіть окремі особи, які публікують недостовірну інформацію.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на доповідь глави відомства Олександра Жарова до форуму Союзу журналістів Росії.

У його доповіді наголошується, що це питання вже опрацьоване Роскомнаглядом, і сайт відомства готовий до розміщення відповідного списку «розповсюджувачів фейків». Крім адрес сторінок, які поширюють недостовірну інформацію, в переліку планується вказувати також і опис такої інформації.

З ініціативою створити реєстр розповсюджувачів недостовірної інформації Роскомнагляд виступив на медіафорумі. Ідею підтримав відомий російський пропагандист Володимир Соловйов, який сам розповсюджував численні фейки. Зокрема, й про Україну.

В умовах жорсткої конкуренції за новини і скорочення часу на перевірку фактів ЗМІ виявляються не стільки винуватцями, скільки заручниками цієї проблеми, зазначає Олександр Жаров.

«Прийняте у минулому році законодавство в цій сфері дозволяє оперативно протидіяти «розкручуванню» фейкових медіасюжетов в тих ситуаціях, коли це несе реальну загрозу громадській безпеці», — каже він.

Нагадаємо, раніше «Детектор Медіа» писав, що до кінця року Росія створить нову систему блокування контенту і Telegram.

А нещодавно Роскомнагляд випадково закрив доступ до англомовного форуму з математики, намагаючись заблокувати Telegram.

ms.detector.media