ms.detector.media
MediaSapiens
Forbes
16.09.2019 12:01
Додатки Google можуть таємно отримувати доступ до особистих даних — Forbes
Додатки Google можуть таємно отримувати доступ до особистих даних — Forbes
Часто додатки запитують «дивні дозволи», каже дослідник Луїс Корронс.

Деякі додатки Google Play можуть таємно отримувати доступ до особистих даних користувачів. Про це повідомляє Forbes.

Видання пише, що дослідник компанії-розробника антивірусів Avast Луїс Корронс проаналізував роботу майже тисячі додатків, які є в Google Play і використовуються як ліхтарик (вмикають спалах).

«Я знайшов 937 додатків для Android з ліхтариками, які або були в магазині, або ще є там досі.  Сім з них вважаються шкідливими або, принаймні, потенційно небезпечними», — пояснив Корронс. Це означає, що більшість з додатків сприймаються як безпечні і «чисті», цитує переклад його цитати Liga Tech.

Проте не дивлячись на те, що дозволи, необхідні для виконання подібних програм, це доступ до ліхтарика телефону, екрану блокування і інтернету (для зняття реклами), «істина полягає в тому, що середня кількість дозволів, запитаних додатком ліхтарика, становить 25», — зазначив Корронс.

Крім цього, він виявив 262 додатки, які запитують 50 або більше дозволів: 77 з цих програм все ще активні в Google Play. Також автор наводить приклад, коли додатки, які встановили 5,5 млн разів, вимагають від 68 до 77 різного виду дозволів.

Дослідник не має на увазі, що у всіх цих додатках виявлено шкідливе програмне забезпечення. Проте він відносить подібного роду ситуації до «сірої зони», оскільки часто додатки запитують «дивні дозволи».

Також автор закликає Google зменшити кількість подібних програм.

«Детектор Медіа» раніше писав, що низка додатків передавала Facebook інформацію про сексуальне життя користувачів.

Також стало відомо, що партнер Інстаграму збирав дані про геолокацію та «історії» користувачів в обхід правил сервісу.

ms.detector.media