ms.detector.media
16.09.2019 10:37
Автор фейсбук-сторінки штурму «Зони 51» відмовився брати участь у події
Автор фейсбук-сторінки штурму «Зони 51» відмовився брати участь у події
Ідеолог штурму «Зони 51» попередив про ризик «гуманітарної катастрофи».

На 20 вересня цього року запланований так званий штурм «Зони 51», американської військової бази в Неваді. Упродовж багатьох ходять чутки, нібито американські спецслужби на ній зберігають НЛО і утримують інопланетян та приховують їх від людей.

20-річний студент з Каліфорнії Метті Робертс жартома створив у фейсбуці подію, яку назвав Storm Area 51, They Can not Stop All of Us. Але жарт перетворився на масове явище. Наразі свою участь у події підтвердили 2,1 млн користувачів, ще  1,5 млн цікавляться подією.

У фейсбуці сторінку зустрічі спершу видалили, а потім відновили.

Тепер автор зустрічі пропонує зупинитися. Про це повідомляє BBC.

До штурми приурочені два фестивалі: Alienstock і Storm Area 51 Basecamp. Вони мають пройти 19 і 20 вересня. Заходи зможуть відвідати всі ті, хто відзначився у зустрічі Робертса у фейсбуці.

З організацією фестивалю Alienstock допомагав сам Робертс. За тиждень до заходу він раптом повідомив, що розірвав відносини з організаторами. Відомо, що до цього з ними провели бесіду агенти ФБР.

Автор фейсбук-зустрічі офіційно розірвав зв’язки з фестивалем, посилаючись на побоювання «можливої гуманітарної катастрофи».

Нагадаємо, раніше «Детектор Медіа» писав, як Youtube поширює відео про теорію змови та «пласку землю».

Також популярний блогер розповів, як розвивати критичне мислення.

ms.detector.media