ms.detector.media
MediaSapiens
Радіо Свобода
13.09.2019 17:31
Звинувачений у кібератаках українець визнав себе винним — США
Звинувачений у кібератаках українець визнав себе винним — США
За даними влади США, організованою групою було викрадено близько 15 мільйонів кредитних і дебетових карт компаній Chipotle і Arby.

Українець Федір Гладир у федеральному суді в американському Сіетлі визнав себе винним за обвинуваченнями в здійсненні кібератак та шахрайстві в обмін на зняття решти обвинувачень.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Тепер йому загрожує термін ув’язнення терміном до 25 років, пише видання. В іншому разі час позбавлення волі міг би вимірюватися багатьма десятиліттями і навіть століттями, що фактично означало б довічне ув’язнення.

За словами адвоката українця Аркадія Буха, оголошення вироку Гладирю очікується у наступному 2020 році. Хакера разом із двома іншими українцями заарештували за звинуваченнями в участі в діяльності хакерської групи FIN7.

За даними влади США, організованою групою було викрадено близько 15 мільйонів кредитних і дебетових карт компаній Chipotle і Arby. Як заявили у ФБР, викрадені карти часто продавали  на підпільних ринках.

Українця екстрадували з Німеччини до США у 2018 році, післячого він постав перед судом восени того ж року.

Другий обвинувачений був екстрадований з Іспанії громадянин України Андрій Колпаков постав 3 червня перед федеральним судом в американському Сіетлі, пише «Радіо Свобода».

Третій підозрюваний, Дмитро Федоров, зараз очікує на екстрадицію до Сполучених Штатів у Польщі. 

Нагадаємо, «Детектор Медіа» раніше писав, що Рада ЄС відповідатиме санкціями на злочинну кібердіяльність.

Тим часом Facebook, Microsoft та інші компанії домовилися разом протидіяти кібератакам.

ms.detector.media