ms.detector.media
MediaSapiens
Finme
13.09.2019 10:31
Google заплатить майже 1 млрд євро через податкове розслідування у Франції
Google заплатить майже 1 млрд євро через податкове розслідування у Франції
Корпорація Google погодилась заплатити майже один мільярд євро, щоб припинити розслідування, яке вже кілька років ведеться проти компанії у Франції.

Як повідомляє Deutsche Welle, французька фінансова прокуратура вважає, що Google платить занадто мало податків у Франції, в той час як більша частина його доходів у Європі проходить через філію Google в Ірландії.

«Домовленість про те, що Google France і Google Ireland виплатять штраф у розмірі 500 млн євро, була досягнута в результаті мирової угоди. Фінансова прокуратура Франції розпочала розслідування стосовно Google в 2015 році», — йдеться у повідомленні.

Також, корпорація погодилась доплатити 465 млн євро у вигляді податків.

Раніше компанія Google погодилася виплатити штраф у розмірі близько 200 мільйонів доларів владі США через розслідування ймовірних порушень конфіденційності дітей на YouTube.

Як повідомляв «Детектор медіа», у липні цього року французький Сенат затвердив новий податок для технологічних гігантів. Зміни передбачають сплату 3% з доходів, отриманих на території країни, якщо загальний дохід компанії перевищує 750 млн євро, з яких не менше 25 млн євро генеруються у Франції. 

ms.detector.media