ms.detector.media
MediaSapiens
Observatory
12.09.2019 14:58
Єврокомісія виділила 4 млн євро країнам Азії для боротьби з дезінформацією
Єврокомісія виділила 4 млн євро країнам Азії для боротьби з дезінформацією
Єврокомісія виділила 4 мільйони євро країнам Центральної Азії для боротьби з дезінформацією, запобігання насильницьким проявам екстремізму та протидії радикалізації суспільства.

Як повідомляється на сайті Європейської служби зовнішніх дій, підтримка стосуватиметься медіа, громадських організацій та окремих громадян Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану.

«Нові проєкти дозволять підтримати підготовку та професіоналізацію місцевих журналістів, активістів та працівників пресслужб у виробництві контенту високої якості, одночасно створюючи платформи з перевірки фактів для виявлення фейкових новин. Такі програми, які здійснюються в рамках Інструменту ЄС з підтримки стабільності і миру, дозволять боротися з дезінформацією, підвищать стійкість місцевого населення та національних меншин (до проявів радикалізму) та допоможуть розробити контр-наративи», — йдеться у повідомленні.

Проєкт включатиме навчальні заняття, національні та регіональні семінари, а також створення платформ для перевірки фактів. 

Як повідомляв «Детектор медіа», напередодні BBC спільно з іншими провідними британськими медіа та компаніями «Гугл», «Твіттер», «Фейсбук» домовилися спільно боротися з дезінформацією. 

 

ms.detector.media