ms.detector.media
MediaSapiens
phillymag.com
09.09.2019 11:27
Ведуча судиться з «Фейсбук» і Reddit, бо її фото використали в «обурливих оголошеннях»
Ведуча судиться з «Фейсбук» і Reddit, бо її фото використали в «обурливих оголошеннях»
Американська ведуча Карен Хепп (Karen Hepp) подала позов до суду проти низки онлайн-платформ через використання її фото у рекламі, яка може нашкодити репутації.

Як пише The Verge, ведуча новин на каналі Fox 29 Карен Хепп подала позов до суду на низку операторів сайтів, серед яких «Фейсбук», Reddit, Giphy, порносайт XNXX тощо. На цих онлайн-платформах розміщувалася реклама еректильної дисфункції та сервісів знайомств, де використали зображення пані Хепп.

У позові йдеться про те, що ці оголошення нашкодили репутації ведучої через використання її фото в «обурливих та огидних» оголошеннях. Ведуча зазначає, що помітила таку рекламу близько двох років тому. У ній використали фотографію Карен Хепп, яку зробили через камеру відеонагляду.

У позові ведуча вимагає прибрати всі оголошення з її зображенням та компенсувати збитки, завдані її репутації, та ймовірні прибутки, які компанії отримали, використовуючи її фото.

Нагадаємо, у серпні «Детектор медіа» повідомляв, що у Британії вперше заборонили рекламу через гендерні стереотипи. Перший — ролик американського виробника сиру Mondelez. Другий — німецького автовиробника Volkswagen.

ms.detector.media