ms.detector.media
MediaSapiens
Wikimedia Foundation
09.09.2019 10:52
У Вікіпедії заявили про масштабну атаку на сайт енциклопедії
У Вікіпедії заявили про масштабну атаку на сайт енциклопедії
У «Фонді Вікімедіа» заявили, що це саме атаки, а не технічні несправності.

 «З учорашнього вечора тривають потужні атаки на сервери Вікіпедії, тож сайт може бути недоступним», — таке повідомлення з’явилося на Фейсбук-сторінці «Вікімедіа Україна» 7 вересня.

Там уточнили, що атаки періодично зупиняються, але поновлюються. Спершу вони були зосереджені тільки на Європі та Близькому Сході, тепер — і на США.

Також у «Вікімедіа Україна» дали посилання на офіційне повідомлення від «Фонду Вікімедіа» про те, що це — таки атаки, а не технічні несправності.

«Сьогодні на Вікіпедію здійснено зловмисну атаку, яка перервала її роботу в декількох країнах. Атака триває, і наша команда інженерів наполегливо працює над тим, щоб зупинити її та відновити доступ до сайту», — йдеться у заяві.

Через сучасні виклики регіональні об’єднання та «Фонд Вікімедіа» створили спеціальні системи та найняли персонал для регулярного контролю таких ситуацій та подолання ризиків, пишуть автори.

«Ми засуджуємо подібні атаки. Їх задача — не тільки зупинити роботу Вікіпедії. Атаки загрожують правам кожного на вільний доступ та обмін інформацією», — додали у заяві і сказали, що працюють над усуненням проблем.

Нагадаємо, «Детектор Медіа» раніше писав, що у Китаї заблокували всі мовні версії Вікіпедії. Раніше місцева влада заблокувала версію сайту тільки китайською мовою.

ms.detector.media