ms.detector.media
MediaSapiens
06.09.2019 17:08
Київський провайдер «НетАссіст» відмовився блокувати вконтакті та подав до суду
Київський провайдер «НетАссіст» відмовився блокувати вконтакті та подав до суду
Керівник компанії хоче через суд оскаржити припис регулятора, зроблений йому після перевірки.

Столичний інтернет-провайдер «НетАссіст» подав до суду на Національну комісію з питань регулювання зв'язку та інформатизації.

Про це оголосив сам очільник компанії-провайдера Максим Тульєв, прикріпивши  до свого посту у Фейсбуці копію позову, передає Liga Tech.

У опублікованій копії першої сторінки позову до суду вказано, що провайдер «НетАссіст» намагається оскаржити припис регулятора, зроблений йому після перевірки, здійсненої 16 серпня 2019 року.

 

Фото: Facebook.com/Максим Тульєв

При цьому НКРЗІ (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації   Ред.) зафіксувала, що цей провайдер не блокує сайти, які телеком-компанії зобов'язані блокувати згідно з указом президента України «Про застосування персональних і економічних санкцій».

«Детектор Медіа» нагадує, що соцмережа вконтакті заборонена в Україні з 16 травня 2017 року відповідним указом Петра Порошенка. Цим документом президент ввів у дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких опинилися також «Яндекс» і соцмережа однокласники.

В той же час, за даними TNS Ukraine, соцмережа вконтакті займає 24 місце у рейтингу найпопулярніших серед українців сайтів у липні 2019 року.

Втім, цифри говорять про те, що соцмережею стали користуватися менше, адже ще навесні 2019 року вконтакті входила до десятки найпопулярніших сайтів серед українців, а зараз втрачає позиції.

ms.detector.media