ms.detector.media
MediaSapiens
Радіо Свобода
03.09.2019 12:45
У Росії блогера засудили до 5 років ув’язнення за допис у твіттері
У Росії блогера засудили до 5 років ув’язнення за допис у твіттері
У Росії до п’яти років ув’язнення засудили блогера Владислава Синицю за звинуваченням у погрозах дітям російських силовиків у твіттері.

Як повідомляє «Радіо Свобода», суд у Москві визнав блогера винним у розпалюванні ненависті, через поширену у твіттері заяву про помсту дітям силовиків, які жорстоко розганяли акції протесту в Москві.

Блогер опублікував твіт, використовуючи вигадане ім’я Макс Стєклов, однак силовики вирахували його та затримали ще 5 серпня. Слідство було завершене за рекордні два дні, а суд розглянув справу за добу. 

Пост Владислава Синиці, через який його засудили.  Джерело: твіттер публіциста Іллі Ремесла

За інформацією російського видання «Медиазона», зміст твіту перевіряли два працівники Центру соціокультурних експертиз. Один з них за освітою — вчитель математики, інший — перекладач і викладач англійської та німецької мов. Захист Владислава Синиці наполягав на тому, що в експертизі не брали участі філологи, і вимагав виключити її результати зі справи. Суд не погодився.

30-річний блогер заявив про свою невинуватість у суді, наголосивши, що не мав злочинного наміру, коли писав твіт. Після оголошення вироку він пообіцяв його оскаржити.

Додамо, що протести з вимогою допустити до виборів у Московську міську думу незалежних кандидатів тривають у столиці Росії понад місяць. Під час акцій 27 липня і 3 серпня були затримані кілька тисяч людей, поліція застосовувала силу і спецзасоби.

Як повідомляв «Детектор медіа», раніше у Росії оштрафували на 30 тисяч рублів (понад 11 тис. грн) мешканця Новгородської області Юрія Картижева через дописи у соцмережі «ВКонтакте». Чоловіка звинуватили у неповазі до влади.

 

ms.detector.media