ms.detector.media
MediaSapiens
Liga Tech
28.08.2019 14:09
У «Фейсбук» пояснили, чому заблокували паблік Mova назавжди
У «Фейсбук» пояснили, чому заблокували паблік Mova назавжди
Журналістам Liga Tech повідомили, що причиною блокування стало неодноразове порушення правил соцмережі.

Mova, один із найбільших проукраїнських пабліків Фейсбуку, що мав понад півмільйона підписників, був заблокований напередодні.

«Формальна підстава — організовані масові скарги, що наші публікації закликають до захисту від московської агресії є «нетолерантними», — написав засновник сторінки Mova Олексій Кляшторний та закликав підтримати паблік, щоб оскаржити блокування.

Журналісти видання Liga.Tech відправили до Фейсбуку запит з проханням пояснити, через що так відбулося. У прес-службі соцмережі відповіли, що закривають сторінки, які неодноразово публікують контент, що порушує правила спільноти. Так само, за їх словами, сталося і з пабліком Mova.

Видання опублікувало переклад відповіді прес-служби:

«Люди приходять у Фейсбук, щоб вільно самовиражатися і відкрито ділитися цим з друзями і сім'єю. Деякі думки можуть бути суперечливими, але важливо, щоб можна було ділитися різними думками, і ми не видаляємо пости тільки тому, що деяким людям вони не подобаються. Незважаючи на те, що ми є відкритою платформою для всіх ідей, люди повинні поважати наші правила, тобто Стандарти спільноти, в яких зазначено, що дозволено і заборонено у Фейсбуку. Ці стандарти призначені для забезпечення безпеки людей на Фейсбуці і забороняють такі речі, як знущання, домагання або ненависницькі висловлювання. Коли сторінка неодноразово публікує контент, який порушує наші правила, як це сталося в даній ситуації (з пабліком Mova - Ред.), Ми закриваємо сторінки», — йдеться у відповіді.

Liga Tech пише: у компанії дали зрозуміти, що заблокували Mova не на певний період, а саме назавжди.

«Детектор Медіа» вже повідомляв, що в Інстаграмі заблокували сторінку Віталія Кличка.

Також ми пояснювали, чому новини про «втечу» з країни Порошенка та Кличка є маніпулятивними.

ms.detector.media