ms.detector.media
MediaSapiens
The Bell
23.08.2019 12:37
Шахраї навчилися красти гроші через «Гугл Календар»
Шахраї навчилися красти гроші через «Гугл Календар»
Для здійснення шахрайства зловмисникам достатньо знати лише мейл жертв.

У Росії зловмисники знайшли новий спосіб вимагати гроші у користувачів через «Гугл Календар». Про це повідомляє видання The Bell.

Пишуть, що для здійснення шахрайства зловмисникам достатньо знати лише мейл жертви. У календарі з'являється запис з повідомленням про повернення грошових коштів, компенсації за участь в опитуванні, переказі або збільшенні балансу, до якого прикріплене посилання. Вже на сайті пропонується залишити дані карти для здійснення переказу.

Технічно цей спосіб схожий на звичайний спам, але оскільки в календарі немає спам-фільтрів за замовчуванням, то користувачі не чекають чогось підступного. 

Для захисту рекомендується змінити налаштування календаря таким чином, щоб до нього потрапляли тільки ті події, які ви самі схвалили, а також відключити імпорт заходів з Gmail.

Повідомляється, що пік активності шахрайства припав на червень-липень 2019 року, коли в Росії було зареєстровано майже 1500 таких випадків.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що «Гугл», Intel, Microsoft та інші компанії об'єдналися для захисту даних користувачів.

ms.detector.media