ms.detector.media
MediaSapiens
Reuters
20.08.2019 12:49
У США вирішили продовжити ліцензії на бізнес з Huawei
У США вирішили продовжити ліцензії на бізнес з Huawei
Деякі сільські компанії країни залежать від китайського виробника, заявляє міністр торгівлі США Уілбур Росс.

Американські компанії отримають продовження ліцензій на ведення справ з китайською компанією Huawei Technologies Ltd терміном на 90 днів. Про це повідомляє Reuters.

«Ми даємо телекомунікаційним компаніям США ще 90 днів. Деякі компанії, які працюють в сільській місцевості, залежать від Huawei. Тому ми даємо їм ще трохи часу», — заявив міністр торгівлі США Уілбур Росс.

При цьому до чорного списку США були внесені ще 46 організацій. Тепер у списку їх більше 100, зазначив міністр.

Про те, що у США планують продовжити ліцензії, раніше повідомляло агентство The Wall Street Journal. При цьому президент США Дональд Трамп заявив журналістам, що «не хоче вести будь-який бізнес» з китайською компанією, яка представляє «загрозу національній безпеці» США. У той же час президент відзначав, що відповідне рішення ще не прийнято.

У травні 2019 року президент США Дональд Трамп підписав указ, який забороняє американським компаніям використовувати телеком-обладнання, яке загрожує безпеці країни, нагадує Liga Tech.

Цей указ дозволяє блокувати купівлю американськими компаніями устаткування, яке становить загрозу нацбезпеці. Того ж дня Huawei і її підрозділи були внесені в чорний список Міністерства торгівлі США— так званий Entity List.

У серпні Huawei представила власну операційну систему HarmonyOS.

Нагадаємо, «Детектор Медіа» раніше повідомляв, що Трампу запропонували на два роки відкласти заборону продукції Huawei у США.

ms.detector.media