ms.detector.media
MediaSapiens
The Guardian
20.08.2019 13:28
«Твіттер» змінює правила розміщення реклами від державних ЗМІ
«Твіттер» змінює правила розміщення реклами від державних ЗМІ
Соціальна мережа Твіттер оновила рекламну політику для державних медіа та відмовиться публікувати рекламу від контрольованих державою ЗМІ.

Як зазначається у блозі «Твіттера», це роблять для захисту «здорового дискурсу і відкритої розмови». Відзначається, що така політика не поширюється на фінансовані платниками податків організації, включаючи незалежних громадських мовників.

«Ми будемо визначати політику на основі таких важливих питань, як свобода і незалежність ЗМІ, контроль над редакційним контентом, вплив або втручання в роботу компаній, редакторів і журналістів, пряме і непряме надання політичного тиску і/або контроль над процесом виробництва і розподілу контенту», — йдеться в повідомленні.

Сервіс змінив рекламну політику після того, як з'ясувалося, що китайські провладні медіа розміщували пропагандистські ролики, що дискредитують протести і їх учасників у Гонконгу. 

Як пише видання BuzzFeed, китайські державні ЗМІ купували рекламу в твіттері і фейсбуці, показуючи протестувальників як «ворога народу» і стверджуючи, що «мовчазна більшість» не підтримує продемократичний рух.

BuzzFeed знайшов майже 50 різних рекламних твітів із акаунтів Агентства новин Xinhua - офіційного державного ЗМІ в Китаї, Комуністичної партії Китаю, якій належить China Daily та China Plus News. Подібні оголошення також розповсюджувались у фейсбук від Xinhua та CGTN - державного каналу цілодобових новин, який транслює англійською мовою.

Як стверджують у «Твіттер», нова політика не поширюється на організації, які займаються виключно розважальним, спортивним і туристичним контентом. Державні ЗМІ отримають 30 днів на відключення від рекламних продуктів соцмережі.

Окремо в «Твіттер» підкреслили, що потрапили під обмеження організації зможуть як і раніше використовувати свої облікові записи в твіттері.

Додамо, що у твіттері заблокували близько тисячі акаунтів, які дискредитували учасників антиурядових протестів у Гонконгу. 

ms.detector.media