ms.detector.media
MediaSapiens
15.08.2019 11:11
Після заборони батьків користуватись ґаджетами дівчинка писала у твіттер через холодильник (оновлено)
Після заборони батьків користуватись ґаджетами дівчинка писала у твіттер через холодильник (оновлено)
15-річна Дороті, що мешкає в Кентуккі, США, прославилася через хитромудрі способи виходу у соцмережі після того, як батьки відібрали у неї ґаджети.

Дівчина вийшла у соціальні мережі за допомогою розумного холодильника після того, як батьки заборонили їй користуватись смартфоном і іншими ґаджетами. Про це повідомляє The Guardian.

Дороті покарали батьки, бо під час приготування їжі вона постійно відволіклася на телефон і переглядала відео на ютубі. Через це у каструлі підгорів рис. Тоді батьки забрали у неї смартфон на два тижні і сказали надалі бути уважнішою.

Перший твіт після конфіскації Дороті додумалася відправити з ігрової консолі «Nintendo». До її посту автоматично додався хештег #ACNL, який належить до гри «Animal Crossing: New Leaf».

Тоді її мама побачила твіт і написала у її акаунті, що видалить обліковий запис. Проте вона не знала, як це зробити, тому твіттер досі функціонує, розповіла пізніше сама Дороті.

Після цього дівчина зайшла у гру Minecraft з іншої ігрової консолі (Wii U) і написала там повідомлення, подякувавши своїм підписникам за підтримку, зробила скріншот і зробила пост у твіттері.

Наступного дня, коли її мама пішла на роботу, дівчина намагалася знайти свій телефон та знову твітнула за допомогою консолі Wii U. Але й на цьому історія не закінчилася. Дороті змогла повернути собі приставку Nintendo, та згодом батьки знову забрали у неї всю техніку. Тоді Дороті зробила твіт за допомогою розумного холодильника LG, який був у них вдома.

Після цього випадку історія Дороті стала вірусною. У твіттері навіть запустили хештег #FreeDorothy, що закликає повернути дівчини смартфон і доступ в Інтернет. Його навіть підтримав офіційний акаунт соцмережі Twitter і компанія LG.

В той же час ряд користувачів все же н вірить дівчинці і впевнені, що вона просто привертає до себе увагу, аби набрати підписників. В інтерв'ю New York Magazine сама Дороті зізналася, що хотіла б, аби ця ситуація виявилася жартом, але вона й досі покарана.

Оновлення:

Історія про дівчину, яка постила твіти з холодильника, виявилася неправдивою. До такого висновку дійшли журналісти BuzzFeed News.

Журналісти видання нагадали, що інформацію про публікацію твіта з будь-якого джерела легко підробити. Відкрита інструкціяяк це зробити, є на форумі Reddit. Подібні твіти вже стали мемом. Приміром, користувач @meteorbower опублікував твіт, джерелом якого був вказаний «розумний туалет» Gucci.

Нагадаємо, «Детектор Медіа» писав, що газета The New York Times створила нову вірусну рекламу.

ms.detector.media