ms.detector.media
MediaSapiens
Techcrunch
08.08.2019 16:15
«Гугл» запускає маршрути прогулянок з доповненою реальністю
«Гугл» запускає маршрути прогулянок з доповненою реальністю
Компанія оголосила про запуск AR Live View для гугл-карт. Це дозволяє переглядати локації на картах «наживо».

Компанія «Гугл» запускає бета-версію своєї функції маршрутів для прогулянок в доповненій реальності для гугл-карт з більш широким функціоналом. Про це повідомляє TechCrunch.

Функція буде доступна для всіх iOS та пристроїв з Android, які підтримують AR на рівні системи. Це означає, що функція буде доступною на будь-якому смартфоні, що підтримує Google ARcore (комплект програмного забезпечення, розроблений компанією «Гугл», який дозволяє створювати додатки з розширеною реальністю — Ред.). Є ще одна умова: функція «Перегляд вулиць» має бути доступна у місці, де ви безпосередньо знаходитеся.

Про запуск функції у тестовому режимі оголосили на початку цього року. Тоді «Детектор Медіа» вже писав, що компанія «Гугл» тестує вказівники у доповненій реальності гугл-карт.

Функція була доступна в ранньому альфа-режимі як для користувачів Google Pixel, так і для місцевих гідів гугл-карт. Проте, починаючи із 8 серпня, вона буде доступна всім. Втім, пишуть журналісти, увесь процес надання доступу може зайняти пару тижнів в залежності від того, коли ви насправді «підштовхнули» оновлення.

Зовні функції нової бета-версії загалом схожі на ті, що були у альфа-режимі. Приміром, достатньо натиснути просто натиснути на будь-місце поблизу з вашим місцезнаходженням у картах, потім натиснути на розділ «Напрямки», перейти до «Прогулянки», далі натиснути розділ «Перегляд у реальному часі», що має з'явитися внизу екрану.

Нагадаємо, раніше ми також повідомляли, що «Гугл» тестує експериментальну соцмережу для пошуку компаньйонів.

ms.detector.media