ms.detector.media
MediaSapiens
bdtech24.com
01.08.2019 13:56
У США пропонують заборонити автовідтворення і нескінченну стрічку новин
У США пропонують заборонити автовідтворення і нескінченну стрічку новин
У США зареєстрували законопроект, яким пропонують заборонити автоматичне відтворення відео та нескінченну стрічку новин новин у соцмережах.

Як повідомляє The Guardian, автором законопроекту є сенатор-республіканець Джош Хоулі (Josh Hawley). За його словами, законопроект спрямований на зменшення залежності від соціальних медіа та усунення практик, які «використовують психологію людини або фізіологію мозку, щоб суттєво унеможливити свободу вибору». 

Крім автовідтворення та нескінченної стрічки новин, автор законопроекту пропонує заборонити значки та інші нагороди, пов'язані із залученням до платформи.

Цікаво, що законопроект не враховує автоматичне відтворення реклами, незважаючи на загальну непопулярність цього контенту. Він пропонує винятки для автоматичного відтворення музики на послугах потокового передавання музики та для відтворення заздалегідь створеного списку відтворення.

«Big Tech сприйняла залежність як бізнес-модель», — написав Хоулі в твіттері, представляючи цю пропозицію. — «Їх «інновація» не призначена для створення кращих продуктів, а для привернення уваги за допомогою психологічних хитрощів, які унеможливлюють відведення погляду. Час очікувати більшого та кращого від Силіконової долини».

Зазначимо, що подібні ідеї також озвучували у Великобританії. Минулого року комісарка у справах дітей Енн Лонгфілд (Anne Longfield) заявила, що соціальним медіа варто обмежувати деякі функції, які надміру приваблюють молодь.

Серед таких функцій вона назвала автовідтворення відео, алгоритми, за якими визначають інтереси молоді, аби надати їм більше цікавого контенту, а також фотмат Snapstreaks у соцмережі Snapchat, де публікації зникають через 24 години, якщо на них не відповісти. 

ms.detector.media