ms.detector.media
MediaSapiens
root-nation.com
01.08.2019 11:46
«Гугл» пропонувала по $5 за дозвіл сканувати обличчя людей на вулиці
«Гугл» пропонувала по $5 за дозвіл сканувати обличчя людей на вулиці
Працівники «Гугл» ходили вулицями американських міст і пропонували людям подарунковий сертифікат на 5 доларів в обмін на можливість просканувати їхні обличчя.

Як повідомляє The Verge, це пов’язано з тим, що компанія збирається запровадити нову функцію управління «безконтактними» жестами в майбутньому смартфоні Pixel 4. Разом із цим у пристрої з’явиться і система розпізнавання по обличчю. 

Для якісного розпізнавання недостатньо лише фронтальної камери, тому у новому смартфоні, ймовірно, буде інфрачервоний сенсор і датчик глибини.

У «Гугл» це назвали «польовими дослідженнями». Вони необхідні для того, щоб зібрати велику базу даних із обличчями для поліпшення алгоритмів розпізнавання і збільшити їх точність у Pixel 4. За словами представників компанії, дані про обличчя зашифровані і «обмежено доступні». Вони будуть зберігатися протягом 18 місяців.

У компанії сподіваються уникнути звинувачень у расових забобонах, як було у випадку Amazon, коли з’ясувалося, що їх пристрій гірше розпізнає не європеоїдних користувачів.

Як повідомляв «Детектор медіа» «Фейсбук» впродовж трьох років пропонувала по 20 доларів користувачам за встановлення мобільного додатку, який збирав їхню активність у телефоні та інтернеті. 

ms.detector.media