ms.detector.media
MediaSapiens
29.07.2019 15:45
Сайти з фейсбук-кнопкою Like відповідальні за передачу даних — суд ЄС
Сайти з фейсбук-кнопкою Like відповідальні за передачу даних — суд ЄС
«Європейська правда» проаналізувала текст судового рішення, згідно з яким сайти з фейсбук-кнопками «Мені подобається» несуть спільну із соцмережею відповідальність за обробку і передачу даних користувачів.

Суд ЄС у Люксембурзі постановив, що оператор веб-сайту, який встановив фейсбук-кнопку «Мені подобається», несе спільну із соціальною мережею відповідальність за обробку і передачу даних користувача.

Про це повідомляє «Європейська правда». Там ознайомились із повним текстом судового рішення і пояснили, що воно означає.

Кнопка «Мені подобається» при завантаженні сторінки передає компанії «Фейсбук» IP-адресу користувача та ідентифікатор веб-браузера, незалежно від того, чи натиснув користувач кнопку та чи має він обліковий запис у фейсбуку, пише «ЄП».

Рішення Суду ЄС стосується розгляду справи у Дюссельдорфі: орган із захисту прав споживачів у землі Північний Рейн-Вестфалія подав до суду на ритейлера одягу Peek&Cloppenburg через кнопку «Like» на його інтернет-ресурсі Fashion ID. Тоді захисники прав споживачів стверджували, що кнопка «Мені подобається» на цьому сайті порушує закон про захист даних користувачів.

«Суд дав чітко зрозуміти, що оператор веб-сайту, такого як Fashion ID, як спільний контролер деяких операцій, включно з опрацюванням даних відвідувачів сайту, таких як збір даних та їхня передача, повинні надавати у час їхнього збору, певну інформацію відвідувачам. Наприклад, особу та цілі опрацювання», — йдеться у рішенні суду.

При цьому Суд вважає, що оператор такого веб-сайту, як Fashion ID, має отримати попередню згоду користувачів на те, щоб проводити операції, «для яких він є спільним  контролером», а саме — для збору та передачі даних.

«Виходячи з рішення суду, веб-сайти із кнопками «Мені подобається» мають будуть отримати згоду користувача на збір і передачу користувацьких даних компанії «Фейсбук», - робить висновок «Європейська правда».

Нагадаємо, раніше Конгрес США закликав до негайного мораторію на запуск криптовалюти Фейсбуку.

ms.detector.media