ms.detector.media
MediaSapiens
Bird In Flight
22.07.2019 13:22
«Гугл» заплатить $11 млн за позовами про ейджизм
«Гугл» заплатить $11 млн за позовами про ейджизм
Компанія «Гугл» виплатить по $35 тис. 227 позивачам через дискримінацію при прийомі на роботу претендентів у віці.

Як повідомляє Bloomberg, у період з 2007 по 2014 рік Шеріл Філлекес (Cheryl Fillekes), яка має більше 50 років, намагалася влаштуватися в «Гугл» чотири рази. Проте її відмовлялися приймати на роботу через вік, незважаючи на те, що має відповідну кваліфікацію. 

В «Гугл» заявляють, що не згодні з обвинуваченнями і в цілому відхиляли її кандидатуру свідомо. Компанія вважає, що позивачі не продемонстрували технічних здібностей, необхідних для роботи, на яку вони претендували.

Проте суд став на сторону 227 позивачів, кожен з яких тепер отримає по $35 тис. через систематичну дискримінацію за віком. Юристам, які представляють інтереси цих людей, буде виплачено в сукупності $2,75 млн.

Крім того, за рішенням суду «Гугл» тепер зобов'язана створити комітет, який займатиметься питаннями вікової різноманітності при наборі фахівців.

Як повідомляв «Детектор медіа», минулого року Єврокомісія оштрафувала «Гугл» на рекордні $5 млрд за те, що компанія використовувала свою мобільну операційну систему Android, щоб незаконно «закріпити своє панівне становище в інтернет-пошуку».

ms.detector.media