ms.detector.media
Ярослав Зубченко
21.07.2019 08:09
«Месники: Завершення» стали найприбутковішим фільмом в історії
«Месники: Завершення» стали найприбутковішим фільмом в історії
Фільм Marvel побив рекорд «Аватара», який тримався майже десять років.

Після 13 тижнів у прокаті «Месники: Завершення», проміжний фінал кіновсесвіту Marvel, зібрали в кінотеатрах 2,789 млрд доларів та стали найприбутковішим фільмом в історії (без врахування інфляції). Про це зі сцени фестивалю ComicCon повідомив Кевін Файґі, президент Кіностудії Marvel.

До цього на першій сходинці бокс-офісу тримався «Аватар» 2009 року. Як і фільм Джеймса Кемерона, «Месники» були випущені в повторний прокат, за рахунок чого й змогли побити світовий рекорд.

Нагадаємо, що стрічка Marvel також стала першою в історії, яка заробила більше мільярда доларів (1,2 млрд) за перші вихідні прокату. На другий тиждень у кінотеатрах «Месники» вже випередили «Титанік» й завоювали звання другого найкасовішого фільму всіх часів. Крім цього, «Завершення» побило ще кілька десятків різноманітних рекордів (зокрема, касових): найбільш переглядуваний трейлер, найбільший передпродаж квитків, найширший кінотеатральний прокат.

«Месники: Завершення» - це 22 фільм студії за 11 років та проміжна кульмінація кіновсесвіту Marvel. При цьому компанія не планує зупинятися на досягнутому й під час фестивалю ComicCon вже анонсувала наступні стрічки про Тора, Доктора Стрейнджа та Чорну Вдову, а також кілька нових франчайзів.

ms.detector.media