ms.detector.media
MediaSapiens
cdn0.tnwcdn.com
19.07.2019 10:35
Роскомнагляд оштрафував «Гугл» на понад $11 тис.
Роскомнагляд оштрафував «Гугл» на понад $11 тис.
Роскомнагляд оштрафував компанію «Гугл» на 700 тисяч рублів ($11 тис) за відмову фільтрувати результати пошукових запитів, відповідно до реєстру забороненої в РФ інформації.

Як повідомляє російський "Інтерфакс", Роскомнагляд попереджав про штраф ще на початку липня. Зараз у відомстві прийшли до висновку, що в пошуковій видачі, як і раніше, залишається більше третини заборонених посилань.

Це вже другий штраф для «Гугл» в Росії за відмову фільтрувати пошукову видачу. Перший раз компанію оштрафували у грудні минулого року на 500 тисяч рублів (майже $8 тис.).

Після цього в лютому «Гугл» видалив зі своєї пошукової видачі понад 70 % посилань, що містяться в реєстрі. У квітні глава Роскомнагляду Олександр Жаров заявив, що компанія видаляє 80 % посилань на незаконний контент, і висловив переконання, що відомство доб'ється 100 % фільтрації.

У грудні в Роскомнагляді заявляли, що якщо «Гугл» продовжить ігнорувати його вимоги, відомство домагатиметься внесення поправок у закон про інформацію, які дозволять заблокувати пошуковик у Росії. Поки що таке блокування законодавством РФ не передбачене.

 

ms.detector.media