ms.detector.media
MediaSapiens
Телеканал 24
18.07.2019 16:37
«Фейсбук» і «Гугл» збирають інформацію про перегляд порно в режимі «інкогніто»
«Фейсбук» і «Гугл» збирають інформацію про перегляд порно в режимі «інкогніто»
Найбільші компанії Силіконової Долини стежать за користувачами навіть тоді, коли вони дивляться порнографічні сайти в режимі "інкогніто".

Як пише американська газета The New York Times, за результатами нещодавнього дослідження, яке охопило 22 484 порнографічних сайтів, програми-трекери таких компаній, як "Гугл" або "Фейсбук", реєструють всі нюанси інтернет-поведінки користувача, навіть якщо він заходить на ці сайти в анонімному режимі. Куди ці дані в кінцевому результаті потрапляють, не зрозуміло.

"Захист даних є надзвичайно важливим для безпеки користувачів. Ми вважаємо, що ці сайти і платформи взагалі не думають про який захист даних", — сказала авторка дослідження Олена Маріс (Helena Maris), яка працює в Microsoft.

93 % перевірених порносайтів відправляли дані користувачів в середньому на сім інших інтернет-доменів. На 74 % сайтів такого роду були виявлені трекери Гугл, на 24 відсотки — трекери Oracle, а ще на 10 % — трекери Фейсбук.

Лише 17 % порносайтів мали шифрування, тобто дані користувача на інших 73 % могли стати легкою здобиччю хакерів.

Разом з тим, New York Times визнає, що її власний сайт також збирає дані користувача, і нічого поганого в цьому начебто немає. Газеті цікаво, що читають читачі і яку рекламу і для кого краще показувати. Таку ж аргументацію наводить "Гугл".

"Ми не дозволяємо Гугл Ads на сайтах для дорослих. Ми не дозволяємо рекламу або вибір тем для реклами на підставі сексуальних інтересів користувачів", — зазначив представник Гугл.

Подібну заяву зробила компанія "Фейсбук", зазначивши, що її онлайн-трекер на свій сайт може встановити будь-хто.

Як повідомляв "Детектор медіа", дані користувачів також збирає додаток FaceApp, що редагує портрети, не гарантуючи безпеки їх зберігання. 

ms.detector.media