ms.detector.media
MediaSapiens
article.images
16.07.2019 15:01
«Фейсбук» дозволила британцям скаржитись на рекламне шахрайство
«Фейсбук» дозволила британцям скаржитись на рекламне шахрайство
Соціальна мережа у Великій Британії запустила нову функцію.

Як пише TechCrunch, поскаржитись на рекламне шахрайство можна, натиснувши на три крапки у правому кутку поста. Після цього треба натиснути «Поскаржитися на рекламу» і «Оманливе чи шахрайське оголошення».

Джерело зображення: TechCrunch

Після скарги сповіщення надійде до спеціального операційного відділу компанії «Фейсбук». Працівники перевірятимуть рекламу та прибиратимуть її, якщо вона порушує стандарти компанії.

Нову функцію ввели після того, як британець Мартін Льюїс (Martin Lewis) подав позов проти «Фейсбука» через те, що компанія не зупинила шахрайські оголошення, які використовували фото чоловіка. Пан Льюїс є засновником популярного веб-сайту MoneySavingExpert.

Зразок підробленого оголошення. Джерело: TechCrunch

«Фейсбук» також вирішив віддати 3 млн фунтів на підтримку Citizens Advice — благодійної організації, яка консультує споживачів у Великій Британії.

Стів Хетч (Steve Hatch), віце-президент «Фейсбука» у Північній Європі, заявив: «Шахрайська реклама — це галузева проблема, викликана злочинцями і цьому не має місця у Фейсбуці. Завдяки нашій роботі з Мартіном Льюісом, ми займаємо лідируючі позиції на ринку у цій боротьбі, а наш новий інструмент звітування та спеціалізована команда є важливими кроками для припинення зловживання на платформі».

Нагадаємо, нещодавнє опитування показало, що Фейсбук є найбільш популярною соцмережею серед українців.

ms.detector.media