ms.detector.media
MediaSapiens
facebook
16.07.2019 11:44
Росія вимагає від «Фейсбука» видалити картинку зі свастикою на гербі РФ
Росія вимагає від «Фейсбука» видалити картинку зі свастикою на гербі РФ
Від компанії це вимагає Генпрокуратура Росії та регулятор Роскомнагляд.

Про це пише Роскомнагляд на своєму сайті. Зазначається, що відомство надіслало «Фейсбуку» відповідне звернення.

Ініціатором виступила Генпрокуратура Росії, яка бачить у картинці «нецензурну інтерпретацію назви країни і зображення свастики на тлі державного герба Російської Федерації».

Ображати владу у Росії заборонено законом, який у березні 2019 року підписав Володимир Путін. За розповсюдження такої інформації при першому порушенні передбачений штраф в розмірі від 30 тисяч рублів. Максимальне покарання за порушення такого закону — 15 діб арешту.

Сторінку з зображенням свастики на гербі Росія вже внесла в єдиний реєстр забороненої інформації.

«Фейсбук» пише, що минулого року отримувала по півтори тисячі звернень від Росії що півроку. Компанія обмежувала доступ до контенту в РФ, який порушував місцеві закони.

Нагадаємо, раніше у Росії видаляли новини з образливим графіті про Володимира Путіна, посилаючись на закон про неповагу до влади.

У квітні на за цим законом оштрафували жителя Новгородської області Юрія Картижева через дописи у соцмережі «ВКонтакте».

У лютому 2019 року Роскомнагляд склав протокол на Твіттер через відмову видати локалізацію даних користувачів.

Крім того, у лютому на прохання Роскомнагляду відеоплатформа Ютуб вимагала у «Крим.Реалії» видалити відео про переслідування кримчан. Аналогічне відео Ютуб, на підставі листа від медійного регулятора Росії, вимагала видалити й український Центр журналістських розслідувань.

 

ms.detector.media