ms.detector.media
MediaSapiens
На часі
16.07.2019 10:58
В Україні відтворили карпатську фортецю Тустань в VR
В Україні відтворили карпатську фортецю Тустань в VR
Українські розробники створили 3D-модель середньовічної карпатської дерев’яної фортеці Тустань, яку можна буде розглянути з висоти пташиного польоту в режимі віртуальної реальності.

Як повідомляє Na Chasi, модель буде доступна в VR на фестивалі української середньовічної культури “Ту Стань”, що відбувається щороку у серпні на Львівщині.

Глядачі зможуть побачити фортецю в окулярах віртуальної реальності, лягаючи на конструкцію, яка імітує дельтаплан, відтворюючи політ над середньовічної пам'яткою.

Фото: "На часі". На фортецю можна подивитися, лежачи на спеціальній конструкції, що імітує політ на дельтаплані

В основі віртуального відтворення фортеці дані багаторічних досліджень, започаткованих науковцем Михайлом Рожком ще у 1971 році. Дослідникам вдалося детально вивчити історичні згадки, описи та безпосередньо скельний комплекс. Під час досліджень було знайдено понад 4 тисячі слідів кріплень настінної фортеці.

Завдяки ним вдалося відтворити вигляд фортеці, визначити товщину стін, кількість поверхів та план споруди. На базі цих розробок була створена детальна 3D-модель фортеці, яку розробники SoftServe відтворили з використанням новітньої технології Unreal Engine 4.

Тустань — наскельна фортеця IX-XVI століть, що була оборонним центром південно-західних рубежів Київської Русі, а також Галицько-Волинського князівства. Пам'ятка архітектури не збереглася до нашого часу.

Як повідомляв “Детектор медіа”, компанія “Гугл” створила віртуальну екскурсію локаціями “Гри Престолів”.

 

ms.detector.media