ms.detector.media
MediaSapiens
INSIDER
11.07.2019 11:36
Дзеркальне озеро, яке в Інстаграмі приймали за справжнє, виявилося фотоефектом
Дзеркальне озеро, яке в Інстаграмі приймали за справжнє, виявилося фотоефектом
Тисячі користувачів соцмережі роблять фото біля знаменитого храму на Балі, але додають до нього ефект, який часом дезінформує туристів.

Храм Пура Лемпуянг (Pura Lempuyang Luhur), відомий як ворота Небес, є однією з головних туристичних пам'яток на Балі в Індонезії. Також це місце — популярне для фото туристів, у тому числі інстаграм-блогерів.

Нещодавно туристи вкотре заявили, що мальовничого озера, яке було на багатьох фото у Інстаграмі, фактично не існує. Озеро — це всього лише фотоефект. Про це повідомляє INSIDER.

Ілюзію наявності «дзеркального» озера біля цього храму можна створити, якщо сидіти під парасолькою і тримати дзеркало під смартфоном, яким роблять світлину. Врешті фото фінальне виглядає так, ніби під двома масивними кам'яними монолітами храму є красиве озеро, що віддзеркалює і древній храм, і небо.

Туристи стоять в черзі годинами, щоб зробити знімок, популярний в Інстаграмі. А тим часом ті, хто ніколи не був у цьому місці, думають, що там і справді є озеро.

Достатньо пошукати фото в Інстаграмі за хештегом #GatesofHeaven, і ви знайдете понад 15 000 світлин, багато з яких дуже схожі: на них людина стоїть між двома масивними кам'яними монолітами та віддзеркалюються у чистому озері. Крім того, аналогічні світлини поширюють і відомі Інстаграм-блогери, які мають авторитет серед своїх підписників, пише видання.

Про це заявила, зокрема, редакторка журналу Fortune Magazine Поліна Маринова, що мешкає в Нью-Йорку та вирішила відвідати Балі.

Вона розповіла виданню INSIDER, що шукала перед поїздкою на Балі фото цього храму і була впевнена, що він виглядає саме так. Коли вона приїхала на Балі й побачила, що озера насправді немає, для неї це було шокуючим відкриттям.

Маринова сказала, що, коли запитала свого гіда про історію храму, він сказав, що майже ніхто з туристівне не хоче знати про храм: «Вони просто хочуть фото перед ним».

Фото: А так храм виглядає без знаменитого фотоефекту

«Це дійсно розчаровує, адже Храм Лемпуянг є одним з найстаріших і найбільш високо оцінених храмів Балі», — сказала вона, а пізніше поділилася у своєму Твіттері невтішним досвідом: «Мої надії та мрії були зруйновані, коли я дізнався, що "вода" біля Воріт Небес— це просто шматок скла під iPhone».  Вона додала: це доказ того, що інфлюенсери Інстаграму «зруйнували все».

Водночас Маринова також сказала, що вражена винахідливістю людей, які придумали робити такі фото.

Нагадаємо, раніше в Інстаграмі з’явився захист користувачів від булінгу.

ms.detector.media