ms.detector.media
MediaSapiens
cdn0.tnwcdn
05.07.2019 11:22
Франція хоче штрафувати «Фейсбук» на мільйон євро за мову ворожнечі
Франція хоче штрафувати «Фейсбук» на мільйон євро за мову ворожнечі
Нижня палата парламенту Франції схвалила нові штрафи для онлайн-платформ.

Як пише AP, французькі законодавці проголосували за нові правила щодо регулювання мови ворожнечі на таких онлайн-платформах, як Фейсбук, Твітер чи пошуковиках. У Національній Асамблеї були запеклі дискусії щодо того, як визначити «мову ворожнечі».

Документ передбачає, що в ІТ-компаній буде 24 години для того, щоб прибрати образливий контент після повідомлення про нього. Платформи, які не встигнуть прибрати такий контент, можуть зіткнутися з великими штрафами — до 1,25 млн євро.

Новий законопроект про регулювання інтернету стосується відео чи повідомлень, що підбурюють або прославляють тероризм, ненависть, насильство, расистські чи релігійні зловживання.

Тепер за законопроект має проголосувати верхня палата парламенту Франції — Сенат.

Раніше аналогічний законопроект пропонував президент Франції Еммануель Макрон через посилення антисемітських інцидентів та збільшення екстремістської мови в Інтернеті.

Нагадаємо, «Детектор медіа» писав, що компанія «Фейсбук» погодилась видавати судам Франції більше інформації щодо юзерів, яких підозрюють у використанні мови ворожнечі.

Раніше керівник «Фейсбука» Марк Цукерберг зустрівся з президентом Еммануелем Макроном у Парижі, де вони обговорили нові правила регулювання інтернету.

Минулої осені у Франції ухвалили закони проти фейків і пропаганди. Вони, зокрема, передбачають, що медіаплатформи, як Фейсбук чи Твіттер, зобов’язані тепер бути більш прозорими щодо поширеного за гроші контенту.

ms.detector.media