ms.detector.media
MediaSapiens
newstracklive.com
05.07.2019 10:45
У Німеччині запустили 5G
У Німеччині запустили 5G
У німецьких містах Берлін та Бонн запустили мережу мобільного зв'язку п'ятого покоління — 5G.

Про це повідомляє DW. Пізніше 5G запустять в Гамбурзі, Дармштадті, Лейпцигу та Мюнхені. До кінця 2020 року мережа повинна охопити 20 найбільших міст країни.

Експерти вбачають у п'ятому поколінні мобільного зв'язку ключ до розвитку нових технологій, серед яких — автономне водіння, віртуальна реальність й індустрія 4.0.

У середині червня оператори мобільного зв'язку в Німеччині заплатили понад 6,5 мільярда євро за частоти нового мобільного стандарту. В аукціоні з їх продажу брали участь Deutsche Telekom, Vodafone, Telefonica і United Internet. 

При цьому, як зазначив член ради директорів Deutsche Telekom Дірк Весснер (Dirk Wössner), рішення про використання в мережі 5G обладнання китайського телекомунікаційного концерну Huawei досі не прийнято. За його словами, оператор перебуває в тісному контакті з міністерством економіки ФРН. Пріоритетом для компанії є безпека.

Як повідомляв “Детектор медіа”, у червні запустили 5G-мережу в Італії. Вона стала третьою країною в Європі, після Швейцарії та Великобританії, де з’явився зв’язок нового покоління.

Додамо, що у травні п'ятий президент України Петро Порошенко підписав указ про запуск 5G в Україні з 2020 року.

 

ms.detector.media