ms.detector.media
MediaSapiens
04.07.2019 11:58
У Фейсбуці створили сторінку, де висміюють рішення Баришівського райсуду
У Фейсбуці створили сторінку, де висміюють рішення Баришівського райсуду
Баришівський районний суд Київської області став об’єктом жартів та мемів в соцмережах.

Баришівський суд протягом останніх кількох тижнів фігурує у новинах ЗМІ завдяки тому, що ухвалює одіозні рішення, що не стосувалися питань Баришівки, а відносилися до іншої юрисдикції. Наприклад, там прийняли рішення призупинити дію ліцензії українського авіаперевізника SkyUp.

Як пізніше з’ясували журналісти програми «Схеми», жінка, яка позивалася до суду через нібито неякісний сервіс SkyUp, ніколи не літала літаком, не була за кордоном та навіть не мала паспорта. Жінка навіть підтвердила, що сама не зверталася до суду. Також Баришівський суд відомий тим, що заборонив виконувати свою роботу одній із керівниць Національного банку — Катерині Рожковій.

Через подібні рішення Баришівського суду, у соцмережах ця установа перетворився на справжній інтернет-мем і стала предметом жартів. Так, у Фейсбуці з'явилася сторінка Баришівський райсуд. Її створили 13 червня — наступного дня після того, як ЗМІ стало відомо про скандальне рішення суду відносно SkyUp.

Зараз за сторінкою стежать 1354 користувачі, а більшість із постів (яких поки небагато) збирає понад тисячу лайків. В описі сторінки вказана справжня адреса Баришівського суду та його офіційний сайт. Жарти на цій сторінці публікують у вигляді постів, які виглядають зовні як справжні рішення цього суду.

Приміром, «Баришівський райсуд» «приймає» такі «рішення»:

«Заборонити всім дорогам вести в Рим та наказати всім дорогам вести у Канів до могили Тараса Шевченка»;

«За позовом громадянина України Міхаїла Опансовича Йолупуккі (далі: Позивач) до галактики Чумацький Шлях «стягнути з Відповідача конпенсацію в розмірі 3,82810^23 мВтенергії та зобов’язати зірку класу G2на час опалювального періоду збільшити температуру за адресою, вказаною Позивачем, та на прилеглих до цієї адреси територіях щонайменше на 10 градусів за Цельсієм»;

«Прийнявши до уваги результати дослідження ВООзЗ про небезпеку носіння шортів, було прийнято рішення задовольнити вимоги О. Головач повністю та в якості міри забезпечення заборонити відвідувати Адміністрацію Президента в шортах».

«Суд зобов'язав внести політичну партію «Рух нових сил» до списку учасників виборів до Конгресу США 2018 року.Окрім цього, суд ухвалив, що партія «Рух нових сил» набрала 4,5 мільйонів голосів та зайняла 2 місця у Конгресі США».

Також у пабліку оперативно реагують на події, які широко обговорюють у соцмережах. Так, після того, як Ольга Богомолець зареєструвала у ВР законопроект про «Про протидію лихослів’ю» (дематюкацію мови)», на сторінці відреагували постом-жартом про те, що суд за позовом Ольги Богомолець до Марка Цукерберга «заборонив українцям бачити картинки у Фейсбук через те, що там багато обсценної лексики».

Цей пост-мем нагадував і недавній збій у Фейсбуці, через який 3 липня багато користувачів не могли бачити у стрічці новин світлини.

У коментарях до постів пабліку користувачі жваво реагують на жарти і активно їх коментують:

Нагадаємо, раніше ми писали, що Трамп став героєм мемів через помилку у дописі в Твіттері.

ms.detector.media