ms.detector.media
MediaSapiens
24tv.ua
02.07.2019 17:26
У Запоріжжі судитимуть хакера, що створив вірус, який викрадає дані
У Запоріжжі судитимуть хакера, що створив вірус, який викрадає дані
У Запоріжжі затримали хакера, який створив вірус для отримання доступу до конфіденційної інформації користувачів. Зокрема, логінів і паролів інтернет-банкінгу та акаунтів в соціальних мережах.

Як зазначено на сайті кіберполіції, правоохоронці вже закінчили досудове розслідування та передали справу до суду.

Встановлено: чоловік створив шкідливе програмне забезпечення, яке потрапивши в комп’ютер потерпілого за заздалегідь прописаним алгоритмом, викрало паролі і логіни  користувачів інтернет-банкінгу та акаунтів в соціальних мережах. Крім того, розроблена хакером програма надавала доступ до ураженої техніки, у результаті чого зловмисник міг стежити за власником комп’ютера”, — йдеться у повідомленні.

У кіберполіції також додали, що під час обшуку у будинку хакера поліцейські вилучили комп’ютер, мобільний телефон та флеш-накопичувачі.

Санкція статті, за якою судитимуть хакера, передбачає штраф — до 1190 грн або до двох років виправних робіт чи обмеження волі на такий же термін.

Як повідомляв “Детектор медіа”, у США хакери зламали комп’ютерну систему Лабораторії реактивного руху NASA за допомогою одноплатного комп’ютера.

 

ms.detector.media