ms.detector.media
MediaSapiens
nspired
01.07.2019 09:39
Google Maps запускає функцію моніторингу заторів громадського транспорту
Google Maps запускає функцію моніторингу заторів громадського транспорту
Компанія Google запустила нову функцію в своєму картографічному сервісі Google Maps, що дозволяє прогнозувати ступінь завантаженості транспорту — автобусів, поїздів або метро.

​​Як повідомляє The Verge, прогнози від Google Maps будуть ґрунтуватися на інформації від самих користувачів про минулі поїздки.

Зокрема, протягом декількох місяців пошуковий гігант просив користувачів Google Maps надати інформацію про рівень завантаженості їх маршрутів.

Після завершення поїздки їм пропонувалося вибрати з чотирьох варіантів — багато вільних місць, мало вільних місць, тільки стоячі місця і стоячі місця в більш тісному просторі.

Після збору даних Google тепер буде прогнозувати завантаженість транспортних засобів для користувачів, які планують щоденні маршрути.

Нова функція вже доступна в додатку в 200 містах по всьому світу (близько чверті з них знаходяться в США). Крім того, в Google Maps з'явилися дані про затримки руху автобусів в режимі реального часу в місцях, де пасажири не мають можливості отримати цю інформацію від місцевих транспортних компаній.

Як повідомляв “Детектор медіа”, у Google Maps тестують функцію для захисту пасажирів таксі. Додаток попереджатиме, якщо водій відхилиться від потрібного маршруту. Також у червні стала доступна функція відстеження камер контролю швидкості на дорогах.

 

ms.detector.media