ms.detector.media
MediaSapiens
27.06.2019 14:26
У Firefox запустили інструмент для боротьби з рекламою
У Firefox запустили інструмент для боротьби з рекламою
Новий інструмент відкриває 100 вкладок і «обманює» алгоритм відстеження, а реклама перестане бути таргетованою.

Команда Firefox та студія mschf представили інструмент, за допомогою якого реклама в інтернеті перестає бути таргетованою. Про це повідомляють у блозі на офіційному сайті компанії.

Сервіс Track THIS відкриває в браузері 100 вкладок, щоб «заплутати» алгоритми відстеження.

Творці сервісу кажуть, що користувач все ще буде бачити рекламу. Однак Track THIS ускладнить задачу для рекламних алгоритмів точно визначати приналежність користувача до певної аудиторії, виходячи з його історії браузера. Творці назвали це «чимось на зразок режиму«інкогніто».

Сервіс пропонує чотири «альтер-его», від яких буде залежати зміст відкритих сайтів і реклами після активації. Так, режим «Хайпбіст» залишить в історії браузера сайти з одягом, взуттям та популярною музикою. «Огидно багатий» змусить рекламні алгоритми вважати, що користувач — це споживач люксових брендів. Режим «Кінець світу» відкриє сайти про теорії змови, виживання і похідне спорядження. «Лідер думок» — сайти про косметику, астрологію та відпочинок.

Повідомляється, що одночасне відкриття у браузері сотні вкладок може зайняти деякий час. Творці також попереджають, що перед запуском краще закрити і зберегти робочі вкладки. В описі до інстурменту пишуть, що сервіс Track THIS не підійде тим, хто користуєтсья блокувальниками реклами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Mozilla розробляє «голосовий» браузер.

ms.detector.media