ms.detector.media
MediaSapiens
techworm
26.06.2019 12:04
Фейсбук видаватиме більше інформації про користувачів судам Франції
Фейсбук видаватиме більше інформації про користувачів судам Франції
Компанія вперше погодилась надавати судам Франції дані щодо юзерів, яких підозрюють у використанні мови ворожнечі.

Як пише ВВС, раніше Фейсбук видавав французьким судам IP-адреси користувачів лише у справах, що стосувалися теоризму та актів насильства.

Європейською комісією мова ворожнечі визначається, як «публічна поведінка, що провокує насильство або ненависть до груп людей, що визначаються такими характеристиками, як раса, релігія та етнічне походження».

Французький міністр цифрових справ Седрік О (Cedric O) каже, що угода — це наслідок переговорів між компанією та урядом Франції.

Це величезна новина, бо означає, що судовий процес зможе працювати нормально. Це дуже важливо, і вони роблять це лише для Франції», — сказав Reuters пан О.

Компанія заявляє, що раніше не надавала такі дані, тому що це не вимагалося законами США чи Франції. Також Фейсбук хвилюється, що уряди певних країн можуть зловживати такими даними.

Наразі у Франції розглядають закон, згідно якого ІТ-компанії можуть штрафувати на 4 % їхнього річного прибутку, якщо ті роблять недостатньо для видалення шкідливого контенту з онлайн-платформ.

У 2018 році аналогічний закон ухвалили у Німеччині. Згідно нього, якщо соціальні мережі не видаляють упродовж 24 годин «очевидно нелегальні» матеріали, то можуть бути оштрафовані на 50 млн євро.

Нагадаємо, раніше керівник Фейсбука Марк Цукерберг зустрічався з президентом Франції Еммануелем Макроном, де запевнив його в ефективній боротьбі компанії з мовою ворожнечі. За словами пана Цукерберга, зараз системи компанії проактивно визначають 65 % мови ворожнечі, яку вона блокує ще до того, як про неї повідомлять.

ms.detector.media