ms.detector.media
MediaSapiens
Facebook
25.06.2019 12:43
«Неякісний фейк» — українське посольство про автобусне сполучення між Баку та Кримом
«Неякісний фейк» — українське посольство про автобусне сполучення між Баку та Кримом
Російські ЗМІ поширили інформацію про відкриття автобусного сполучанням Баку-Сімферополь. В Міністерстві транспорту Азербайджану це спростували.

Днями російські ЗМІ, зокрема пропагандистське «РИА Новости», повідомили інформацію про запуск регулярних автобусних рейсів з Баку до Сімферополя. Ініціатором начебто виступила «азербайджанська сторона».

У новині ситуацію нібито коментував керівник «Кримавтотрансу» Ігор Коробчук, який повідомив що їздити автобуси будуть поки раз на тиждень.

Згодом прес-служба Міністерства транспорту, зв’язку та високих технологій Азербайджану спростувала таку інформацію. Видання Haqqin.az передає: «Азербайджанська сторона ніколи не виступала з ініціативою про відкриття рейсів за регулярним маршрутом в вищевказаний пункт призначення (Сімферополь), і Державна служба автомобільного транспорту при Міністерстві транспорту, зв'язку та високих технологій не давала згоди ні на одне пов'язане з цим звернення».

Посольство України в Азербайджанській республіці назвало таку інформацію черговою пропагандою Російської Федерації: «Новина щодо відкриття автобусного сполучення з окупованого Криму в Баку, яку розповсюджують «незаангажовані» ЗМІ РФ, — чергова пропаганда РФ. Як би не хотілося Кремлю видати бажане за дійсне, а насправді — це просто черговий неякісний фейк».

Раніше російські ЗМІ масово поширили фейк про втечу колишнього прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з країни.

Нагадаємо, в кінці лютого 2014 року Росія вторглася на український півостров Крим, окупувала та незаконно анексувала його, порушивши тим самим Будапештський меморандум 1994 року.

ms.detector.media