ms.detector.media
MediaSapiens
vpnMentor
18.06.2019 13:13
Роскомнадзор підготував правила ізоляції інтернету в Росії
Роскомнадзор підготував правила ізоляції інтернету в Росії
Роскомнадзор підготував правила ізоляції Рунету в разі загрози. Користувачам із Росії заборонять надсилати будь-що за межі країни.

Як зазначено у проекті відомчого наказу, у разі виникнення загроз включається режим централізованого управління. Звичайним користувачам буде заборонено надсилати трафік за межі Російської Федерації. Заборона не поширюватиметься на користувачів з Калінінградської області, а також посольств, консульств і представництв Росії за кордоном.

"Маршрутизація повідомлень електрозв'язку в межах автономної системи здійснюється з використанням засобів зв'язку, що реалізують функцію маршрутизації повідомлень електрозв'язку, розміщених на території Російської Федерації. Маршрутизація повідомлень електрозв'язку між автономними системами здійснюється тільки через точки обміну трафіком або точки приєднання, що функціонують в межах території Російської Федерації", — зазначено в проекті.

Як повідомляв “Детектор медіа”, нещодавно в Росії було прийнято два закони, які суттєво цензуруватимуть російський інтернет. Проти них вже виступила низка російських літераторів та журналістів, а 10 березня у Москві пройшов масовий мітинг за вільний інтернет.

Уряд РФ планує виділити на виконання закону про ізоляцію російського інтернету близько 30 мільярдів рублів.

 

ms.detector.media