ms.detector.media
MediaSapiens
home.bt.com
12.06.2019 11:10
WhatsApp пригрозила судом користувачам, які використовують месенджер для масових розсилок
WhatsApp пригрозила судом користувачам, які використовують месенджер для масових розсилок
WhatsApp з 7 грудня 2019 року почне подавати судові позови проти окремих користувачів і компаній, які порушують умови надання послуг, зокрема використовують месенджер для масових розсилок.

Як йдеться на сайті компанії WhatsApp, згідно з правилами месенджера, до таких порушень відноситься і автоматизована або масова розсилка повідомлень.

WhatsApp — це приватна платформа для обміну повідомленнями, створена для того, щоб допомогти людям спілкуватися зі своїми друзями і близькими. З часом ми помітили, що люди цінують обмін повідомленнями з підприємствами, і тому ми створили два інструменти — додаток WhatsApp Business і WhatsApp Business API, які допомагають компаніям керувати взаємодією з клієнтами. Наші продукти не призначені для об'ємних або автоматизованих повідомлень”, — зазначається у повідомленні.

У WhatsApp підкреслили, що вже виявили і заблокували мільйони акаунтів через зловживання.

Як повідомляв “Детектор медіа”, нещодавно у месенджері виявили вразливість. Шпигунська програма Pegasus від NSO могла увімкнути камеру гаджета, мікрофон чи скопіювати пошту, повідомлення та локальні дані.

Для цього зловмисникам необхідно було лише подзвонити потрібному користувачу у WhatsApp. Для доступу до даних потенційній жертві не потрібно було навіть відповідати на дзвінок.

ms.detector.media