ms.detector.media
MediaSapiens
10.06.2019 13:22
Степан Кубів запропонував провести перепис населення за допомогою смартфонів
Степан Кубів запропонував провести перепис населення за допомогою смартфонів
За словами посадовця, процес цифровізації даних із соцопитувань та інших показників в Україні вже розпочато.

Віце-премєр-міністр та міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів заявив, що в уряді збираються протестувати технологію перепису населення через гаджети — смартфони або планшети — у грудні поточного року. Про це він написав у особистому блозі на сайті LIGA.net.

«Як альтернативу паперовій анкеті ми пропонуємо громадянам самостійно заповнити відповідні дані в електронному кабінеті домогосподарства, наприклад через смартфон. Заповнена інформація буде захищена спеціальним шифруванням, щоб знеособити персональні дані під час передачі на центральний сервер», — пояснив пан Кубів.

За його словами, тим, хто не виявить бажання або ж не зможе самостійно ввести дані в електронній формі, будуть пропонувати відповісти на питання із анкети, яка буде в наявності у представників команди перепису на спеціальному смартфоні або планшеті.

«Ці дані захищені і будуть потрапляти на центральний сервер Держстату. В сумі вони дадуть нам розуміння соціології і демографії регіону, фактичної кількості жителів та іншу інформацію без її персоналізації», — зазначив віце-прем'єр.

Він також повідомив, що після аналізу ефективності такого способу можна буде не тільки провести перепис населення у 2020 році, але ще й перейти до наступного етапу — цифровізації інших подібних заходів. Нариклад, проводити важливі соцопитування за допомогою смартфонів.

«Головне, що ми вже почали цей процес», — уточнив Кубів.

Раніше Кабінет Міністрів призначив плановий перепис населення в Україні на 2020 рік. За попередніми підрахунками, він обійдеться держбюджету у 2 млрд грн. Ідею провести перепис населення через смартфон та із використанням технології блокчейн висловили у команді новообраного президента Володимира Зеленського ще під час президентської виборчої кампанії.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Володимир Зеленський заявив про плани зробити «країну у смартфоні».

ms.detector.media