ms.detector.media
MediaSapiens
unsplash.com
06.06.2019 10:01
YouTube видалить тисячі відео та каналів про неонацизм
YouTube видалить тисячі відео та каналів про неонацизм
Відеоплатформа YouTube повідомила про свої плани видалити у середу (6 червня) тисячі відео та каналів, які відстоюють неонацизм, «верховенство білих» та інші фанатичні ідеології.

Про це пише New York Times. У своєму блозі YouTube зазначає: таким чином намагається очистити онлайн-платформу від екстремізму та мови ворожнечі.

Згідно нової політики, на платформі будуть блокуватися ролики, «які стверджують, що певна група людей є вищою для того, щоб виправдати дискримінацію, сегрегацію або вилучення». Також не можна буде у відео заперечувати існування насильницьких подій, наприклад стрілянину у школі Sandy Hook у Коннектикуті (США).

Крім того, компанія розширить дію інших правил, які до цього були використані лише на території США. Приміром, буде обмежена рекомендація відео зі шкідливою дезінформацією, наприклад, відео, «що пропагують фальшиві чудо-ліки від важкої хвороби».

«Завдяки фільтру кількість переглядів такого контенту знизилася більш ніж на 50 % у США. Наші системи також стають більш розумними щодо того, які типи відео повинні отримати таке обмеження, і ми зможемо застосувати його до більшої кількості відео», — пише YouTube.

Також, коли користувач переглядає відео, яке наближається до порушення правил платформи, алгоритми запропонують йому більше відео з авторитетних джерел (наприклад, топ-канали новин) на панелі «дивитися далі».

Компанія заявляє, що їхня система монетизації налаштована таким чином, щоб підтримувати творців якісного контенту, якому можна довіряти.

Нагадаємо, нещодавно видання New York Times випустило статтю, в якій розповідало, що платформа YouTube продовжує рекомендувати відео з дітьми, незважаючи на скандал щодо педофілії.

 

ms.detector.media